Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της έκοψε η Μητρόπολη


Του Αντώνη Καγγελάρη

   Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη κόπηκε κι εφέτος η πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το Σεπτό Γέροντα Ποιμεναρχη μας κ. κ. Σπυρίδωνα στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης ‘‘ο Απόστολος Παύλος”.
   Πριν την τελετή μίλησε ο Ιεροκύρηκας της Μητροπολεώς μας Αρχιμ. π. Φώτιος Γαβριελάτος ο οποίος στο μήνυμά του έθεσε το θέμα της ύπαρξη του Θεού και ως ιστορικού προσώπου μέσω της ενανθρωπίσεως του Ιησού αλλά και ως ενός στοιχείου που θα πρέπει να διέπει και να ολοκληρώνει τη ζωή με απώτερο σκοπό την κατά χάριν Θέωσή μας.
   Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια αντευχήθηκε καλό και ευλογημένο το νέο έτος και μέσα από τις δυσκολίες που θα υπάρξουν να γίνουμε όλοι πιο δυνατοί.
   Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφεριάρχης Κεφαλονιάς κ. Κουρής και ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκκάτος οι οποίο έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στο Σεβασμιώτατο για τα έργα που έχει επιτελέσει στο Νησί μας στα 30 έτη της Ποιμαντορίας του.
    Στη τελετή παρευρίσκονταν ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπολεώς μας Αρχιμ. π. Γεράσιμος Φωκάς, ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. π. Δανιήλ Ζωγράφος καθώς και πλήθος Ιερέων και κόσμου ενώ μοιράσθηκε και το καθιερωμένο ημερολόγιο της Μητροπόλεως που ως θέμα τον Ιδρυτή της Εκκλησίας της Νήσου μας Απόστολο Παύλο.