Καλώς ωρίσατε, Benvenuto, Welcome, Willkommen, Welkom Bienvenue, Bienvenido, Bem vindo, Добро, Hoşgeldiniz

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ


 
Με ζωντανή διάθεση για περισσότερη δράση ξεκίνησε η ενορία μας σήμερα
τα φετινά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, γονείς και γενικά ενήλικες.
 
 
Και πάλι με τον πατέρα Φώτιο Γαβριελάτο ο οποίος, εδώ και αρκετά χρόνια,
είχε επανακινήσει την κατηχητική δράση στην περιοχή με ένα πλούσιο έργο,
αμέσως μόλις ανέλαβε την ευθύνη της ενορίας μας.
 
 
Αυτή τη φορά, ως υπεύθυνος της περιοχής πλέον,  μαζί με τον πατέρα Σταύρο Ζαπάντη, τον νέο εφημέριο της ενορίας μας ο οποίος διαθέτει ψυχή και διάθεση, έθεσαν την θεμέλια λίθο της επανεκκίνησης ακόμα πιο εκτεταμένων προγραμμάτων, τα οποία στοχεύουν στην ψυχική, πνευματική και σωματική μας υγεία, αλλά και στην μετάδοση της ορθόδοξης πνευματικότητας στην ζωή όλων μας.


 
Ανασυνταχθήκαμε, αφουγκραστήκαμε την φωνή παιδιών και γονέων και, με την βοήθεια του Θεού, και την ευλογία του Αγίου μας, ξεκινήσαμε σήμερα την δράση μας, με τον αγιασμό.
 
 

 

 
Ευχόμαστε να γεμίσει πνευματική χαρά και νόημα η ζωή όλων σε αυτή την ενορία, και να έχουμε συμμάχους σε αυτό όλους, μικρούς και μεγάλους, ώστε να γίνει ο καθένας από μας ο λύχνος που θα μεταδώσει φως και στους υπόλοιπους.
 
 

 
Στο τέλος ο πατήρ Φώτιος κάλεσε τα παιδιά να είναι κοντά μας γιατί, καθώς είχε πει στους γονείς τους προηγουμένως (γενικά μιλώντας), "σήμερα πάμε από το κακό στο χειρότερο".
Ελπίζοντας το κακό να σταματήσει εδώ, αναλάβαμε δράση.
 

Με πολύ χρώμα, χαρά και παιχνίδι τα παιδιά χάρηκαν την υπόλοιπη μέρα.







 
Υπήρχε και συνέχεια με το πρόγραμμα εκγύμνασης για όλα τα παιδιά,
αγόρια και κορίτσια, με ρυθμό και μουσική που τους έδωσε την ζωντάνια που χρειάζονται.

 
Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε αρχικά σαν μια αναγκαιότητα να αυξηθεί η κινητικότητα στα παιδιά, καθώς οι γονείς παραπονούνται για καθήλωση των παιδιών σε μία καρέκλα ή έναν καναπέ.
 
 
Παιδιά και έφηβοι σήμερα καταλήγουν να έχουν κινητικά προβλήματα, θέματα με βλάβες της σπονδυλικής τους στήλης ή με αύξηση βάρους είτε γιατί διαβάζουν, είτε γιατί υπερχρησιμοποιούν τον υπολογιστή και κάθε είδους ηλεκτρονικό μέσο για να πάρουν πληροφορίες ή να παίξουν παιχνίδια. Τελικά, ένας μέσος μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου βρίσκεται καθιστός πάνω από 10 ώρες την ημέρα (6 ώρες περίπου στο σχολείο, 3-4 ώρες για διάβασμα, συν τις ώρες των φροντιστηρίων και του υπολογιστή).

 
Τα παιδιά γυμνάζονται στην έδρα τους, με ένα πρόγραμμα εκγύμνασης από την κα. Χριστίνα Μαρούλη, δασκάλα κλασσικού και μοντέρνου χορού από το Αργοστόλι.
Η κα. Μαρούλη, μετά από αίτημά μας να δημιουργηθεί για τα παιδιά ένα πρόγραμμα που να στοχεύει στην βελτίωση της στάσης και της κινητικότητά τους, έβαλε ρυθμό και κίνηση στην ζωή των μαθητών, αγοριών και κοριτσιών, παιδιών και εφήβων.
 

 
Με εξαίρεση την περσινή χρονιά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα παιδιά δεν είχαν στην έδρα τους παρόμοια μορφή εκγύμνασης, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται γονείς και παιδιά να προσφεύγουν στην πρωτεύουσα, ξοδεύοντας χρόνο, κόπο και έξτρα χρήματα για μετακινήσεις.

 
Η συμμετοχή μικρών ηλικιών είναι επίσης σημαντική για την σωστή διαμόρφωση του σωματότυπού τους από τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής τους.



 



 


 









 
Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
 
Ευχόμαστε να χαρούν το πρόγραμμα και να έχουν καλή εξέλιξη και στην υγεία τους.